Make your own free website on Tripod.com
POS BASIK KECEMASAN KUMPULAN 20
Ahli Jawatankuasa PBK 20
Seloka Bersama PBK 20
Kolej Pembantu Perubatan
Galeri Gambar
Nukilan Rasa PBK 20
Alamat
Aktiviti Dan Program
Tip Kecemasan
Program Ijazah
Links
Trauma Picture
Hubungi Kami

wellpage.gif

electricbaram.gif

kpps.jpg
KOLEJ PEMBANTU PERUBATAN SEREMBAN

Selamat Datang
Ke Laman Web Kami......!!!
 
 

Pos Basik Kecemasan ialah salah satu daripada kursus yang dianjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.Tujuan diadakan kursus yang sedemikian ialah untuk melahirkan personel kesihatan yang mahir serta mempunyai kepakaran didalam bidang yang khas.

Pos Basik Kecemasan adalah penting kerana kes-kes kecemasan yang dibawa oleh orang awam ke Jabatan Kecemasan memerlukan tindakan yang cekap dan pantas serta memerlukan kemahiran yang tinggi untuk menyelamatkan pesakit.

Personel kesihatan yang mengikuti kursus akan dilatih serta didedahkan dengan senario kes-kes kecemasan dan cara-cara yang betul untuk menanganinya.Dia akhir kursus ini diharap personel kesihatan dapat memberikan komitmen yang tinggi kepada kerja terutama kes-kes kecemasan dan menaikkan nama jabatan khususnya serta Kementerian Kesihatan amnya.

 

Pos Basik Kecemasan Kumpulan 20 / Januari 2003

pbk20.jpg

Kumpulan 20 adalah peserta kursus Pos Basik Kecemasan kemasukan Januari 2003. Peserta Kumpulan 20 ini adalah terdiri daripada Pembantu Perubatan serta Jururawat Terlatih yang berjumlah seramai 38 orang.

Seramai 7 orang jururawat adalah dari tajaan hospital swasta , 1 orang pembantu perubatan tajaan TNB , 2 orang yang terdiri dari pembantu perubatan dan jururawat dari ATM dan selebihnya dari KKM.

Peserta kursus ini terdiri dari mereka yang bertugas di Jabatan Kecemasan , Wad Kecemasan dan juga dari Poliklinik Masyarakat.

ambulanc.gif

cpr.gif

snakebaranim.gif

Last updated on

Step Up...Metallica.com